Voor mensen die willen starten met het houden van bijen, maar ook voor gevorderde imkers, organiseren wij regelmatig cursussen.

Basiscursus 2023

Onze vereniging heeft besloten om in 2023 wederom een basiscursus Imkeren op te starten. De opleiding bestaat uit vier theorielessen op de dinsdagavonden en tien praktijklessen op de zaterdagochtenden. De informatieavond over deze opleiding is op 31 januari 2023 om 19:30 uur bij het Natuur en Milieu Centrum te Weert. De eerste theorieles is op 28 februari om 19:30 uur.

Voor meer informatie en inschrijven zie onderstaande link:

https://www.bijenhouders.nl/cursussen/basiscursus-imkeren/eD9kBLxvx8#info

Wilt u daar alvast wat meer informatie over ontvangen, stuur dan een mailtje naar info@imkersweert.nl

Imkercafé

Het imkercafé is een bijeenkomst die we 1 keer per maand organiseren. Hier kunnen alle imkers met elkaar in gesprek; beginnende imkers kunnen veel leren van de al wat meer ervaren imkers. Ook kunnen hier problemen die men ervaart gedeeld worden. De avonden hebben een open karakter en zijn ook toegankelijk voor mensen die (nog) geen lid zijn van onze vereniging. Kom gerust een keertje kijken of imkeren iets voor jou is.

We zijn ook van plan af en toe een gastspreker uit te nodigen die ons veel kan leren. Hou de site in de gaten, zodra we daar meer over weten zullen we dat hier posten.

Voor actuele datums zie https://imkersweert.nl/agenda/

Jeugdcursus 2023

In het voorjaar van 2023 starten we weer een jeugdcursus imkeren. In totaal kunnen 16 kinderen deelnemen aan deze cursus die bedoeld is voor jeugd uit de bovenbouw van de basisschool (groepen 6-7-8). We gaan van start op zondagochtend 26 maart in het natuur en milieu centrum de IJzeren Man in Weert en in totaal zijn er 4 lessen. De cursus wordt afgesloten met een echt imker certificaat. De andere cursus datums zijn: 16 april, 14 mei en 18 juni.

Aanmelden voor deze cursus kan via de website van de Nederlandse Bijenvereniging (NBV) Nederlandse BijenhoudersVereniging