Voor mensen die willen starten met het houden van bijen, maar ook voor gevorderde imkers, organiseren wij regelmatig cursussen.

Basiscursus

Onze vereniging zal in 2022 geen nieuwe basiscursus opstarten. Dit heeft te maken met de corona maatregelen op het moment dat we de knoop moesten doorhakken over wel/geen cursus. Het is niet mogelijk de cursus op een veilige manier te organiseren met de huidige maatregelen.

Voorjaar 2023 starten we, mits de situatie het toelaat, weer een nieuwe basiscursus op. Wilt u daar nu alvast wat meer informatie over ontvangen, stuur dan een mailtje naar info@imkersweert.nl

Imkercafé

Het imkercafé is een bijeenkomst die we 1 keer per maand organiseren. Hier kunnen alle imkers met elkaar in gesprek; beginnende imkers kunnen veel leren van de al wat meer ervaren imkers. Ook kunnen hier problemen die men ervaart gedeeld worden. De avonden hebben een open karakter en zijn ook toegankelijk voor mensen die (nog) geen lid zijn van onze vereniging. Kom gerust een keertje kijken of imkeren iets voor jou is.

We zijn ook van plan af en toe een gastspreker uit te nodigen die ons veel kan leren. Hou de site in de gaten, zodra we daar meer over weten zullen we dat hier posten.

Voor actuele datums zie https://imkersweert.nl/agenda/

Jeugdcursus

Voorjaar 2022 zal wel een jeugdcursus van start gaan. Dit kan omdat er voor kinderen andere corona maatregelen gelden dan voor volwassenen. In totaal kunnen 16 kinderen deelnemen aan deze cursus die bedoeld is voor kinderen uit de bovenbouw van de basisschool (groepen 6-7-8). We gaan van start op zondagochtend 10 april in het natuur en milieu centrum de IJzeren Man in Weert en in totaal zijn er 4 lessen. De cursus wordt afgesloten met een echt imker certificaat.

Aanmelden voor deze cursus kan via de website van de Nederlandse Bijenvereniging (NBV) Nederlandse BijenhoudersVereniging