Beste Leden,

Als eerste willen we iedereen een gezond en gelukkig 2022 wensen!

Je ontvangt dit mailtje van een nieuw emailadres, dit wordt het vaste emailadres voor de communicatie tussen bestuur en leden. Zo wordt het emailen naar onze vereniging hopelijk een stukje eenvoudiger gemaakt. Er staat voor 2022 nog meer op de planning qua communicatie: we werken op dit moment aan een nieuwe website (de eerste versie is zo goed als klaar, we zullen dit snel met jullie delen). Ook werken we aan een nieuw concept nieuwsbrief. Dat concept is nog niet klaar, vandaar dat we als vereniging ervoor kiezen om voorlopig via de email het laatste nieuws van de vereniging met jullie te delen.

Imkercafé 

Aankomend jaar organiseren we weer een reeks imkercafés. Eens in de maand in een ongedwongen sfeer samen praten over imkeren. Hier kunnen ervaringen worden uitgewisseld en de beginnende imker kan hier veel leren van de imker die al wat meer ervaring heeft.

De eerste datum voor het imkercafé is donderdag 24 februari, mits de corona regels dit toelaten. Het ziet er voor als nog qua corona maatregelen goed uit, maar we houden jullie natuurlijk op de hoogte. Op de 24e starten we om 19:30 bij het NMC de IJzeren Man. Aanmelden is niet nodig, het is een vrije inloop en er zijn geen kosten voor leden. Op deze avond is er geen vast programma of thema. Onder het genot van een kopje koffie of thee kan iedereen meepraten.

Het is de bedoeling elke laatste donderdag van de maand een imkercafé te organiseren. Er wordt momenteel aan de agenda gewerkt die, zodra beschikbaar, op de website geplaatst zal worden.

Jeugdcursus

Dit voorjaar zal er een jeugdcursus starten. Er is plek voor 16 kinderen die in de bovenbouw van de basisschool zitten (leeftijd 9-12 jaar). De cursus bestaat uit 4 zondagochtenden, te beginnen op 10 april om 10:00. Er worden zowel theorie als praktijk les gegeven. Kinderen krijgen informatie over de honingbij als ook over de wilde bij en  drachtplanten. De cursus wordt afgesloten met een imker certificaat. De kosten zijn €50,-. Aanmelden kan via de site van de NBV: Nederlandse BijenhoudersVereniging

Er zijn nog plekken beschikbaar voor de jeugdcursus. Graag vragen we jullie om dit kenbaar te maken bij kinderen in jullie omgeving die mogelijk interesse hebben in imkeren. Het mag natuurlijk ook altijd kenbaar gemaakt worden op scholen. Hartelijk dank alvast!

Dit jaar zal er geen nieuwe basiscursus starten. Op het moment dat hiervoor de knoop moest worden doorgehakt (november 2021) zaten we net tegen een nieuwe coronagolf aan. Het was niet te voorspellen hoe dit zou gaan lopen. Wat we wel weten is dat een volwassen cursus geven met corona regels die steeds veranderen niet eenvoudig is. Vandaar dat er voor gekozen is dit jaar geen nieuwe cursus op te starten. Voor kinderen gelden er (soepelere) corona regels.

Met vriendelijke groeten,

Inge Sieben, namens het bestuur.