Hallo Leden!

De maandelijkse bestuursvergadering heeft weer plaatsgevonden, dus de hoogste tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. Graag brengen we de volgende punten onder jullie aandacht:

Nieuwe stoomwassmelter 

De vereniging heeft een nieuwe stoomwassmelter gekocht. Deze wassmelter kun je als lid lenen van de vereniging. Voor de eerste 3 dagen betaal je niks; wil je ‘m langer lenen, dan betaal je daar een vergoeding voor. Op onze site vind je alle informatie over het uitlenen van materialen. Daar is te vinden dat we ook een waswafel mal hebben om je eigen waswafels te kunnen maken. Ook is er een elektrische honingslinger te leen om al het gele goud te oogsten!

Uitleen Imker Materialen – Imkersvereniging St Ambrosius Weert (imkersweert.nl)

“Oude”stoomwassmelter 

De nieuwe stoomwassmelter vervangt een ouder exemplaar. Deze stoomwassmelter is te koop voor een bedrag van 100 euro. Heb je interesse, stuur een mailtje naar info@imkersweert.nl

Imker café 31 maart 

Het imker café van februari was ontzettend gezellig en goed bezocht. Maar liefst 21 leden hebben de avond bezocht.

Het volgende imker cafe staat op 31 maart gepland. Van origine stond er 24 maart op de agenda, een foutje van onze kant bij het plannen, want maart heeft 31 dagen wat maakt dat de laatste dag ook op een donderdag valt. Inmiddels is dit aangepast in onze online agenda.

Ook voor deze dag is er geen vast omlijnd programma. Het is een vrije inloop avond waar iedereen met elkaar in gesprek kan gaan.

Tijd voor Voorjaarscontrole

Het weer is schitterend de afgelopen week, de bijen zullen zich zeker al hebben laten zien en komen hopelijk volop met stuifmeel terug. Hoogste tijd voor de voorjaarscontrole. Waar let je op tijdens deze controle? Hieronder een aantal aandachtspunten.

  • Vliegt het volk uit
  • Is er voldoende voer
  • Rooster schoonmaken als daar veel dode bijen liggen
  • Haal beschimmelde ramen eruit
  • Check of er al brias aanwezig is

Met vriendelijke groeten,

Inge Sieben

namens het bestuur van St. Ambrosius

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen