Beste Leden,

Jullie hebben de nieuwsbrief voor de maand mei nog van ons te goed. De volgende onderwerpen willen we graag met jullie delen

Imker Café

Er stond in de agenda een imker cafe voor 19 mei en 9 juni geagendeerd die gewijd zouden zijn aan de koninginneteelt. Beide bijeenkomsten gaan niet door en zijn ook uit de agenda verwijderd. Het eerst volgende imker café is op 30 juni in Haler. Hier volgt nog informatie over.

Koninginneteelt

Ook dit jaar zullen een aantal (bestuurs)leden weer zorgen voor jonge volkjes met leggende koningin. De eerste voorbereidingen hiervoor starten deze week al. Heb je interesse in een volkje, of meerdere volkjes, laat het ons weten door een mailtje te sturen naar info@imkersweert.nl. De kosten voor een volkje met leggende koningin zijn €25,-. Stuur dit mailtje voor 1 juni, dan kunnen we voor voldoende koninginnen zorgen. Geef in het mailtje ook even aan of je een volkje op Golz formaat raam of op simplex formaat raam wilt.

Het is van belang dat je een zelf per volkje dat je bestelt een afleggerskastje hebt waar ook al uitgebouwde ramen in zitten. Heb je geen uitgebouwde ramen, geef dat aan in het mailtje met de bestelling.  Dit kastje dien je zelf naar Haler te brengen voor het samenstellen van de volkjes en inhangen van de koningin. Zodra we de planning hiervan klaar hebben zullen we meer informatie delen met diegenen die volkjes besteld hebben.

Op 30 juni tijdens het imker café zal de controle plaats vinden of de koningin aan de leg is en kun je je kastje mee naar huis nemen daarna.

Honingslinger

De vereniging heeft een elektrische honingslinger die je kunt lenen. Het weer is mooi en de volken halen veel honing binnen, dus binnenkort kunnen we aan de slinger! Reserveer de slinger tijdig bij Henry Klein, zijn telefoonnummer is 06-51451747.

Via deze link vind je de benodigde informatie en spelregels over het lenen van onder andere de honingslinger

Uitleen Imker Materialen – Imkersvereniging St Ambrosius Weert (imkersweert.nl)

Wintervoer

Het lijkt nog ver weg, de winter en het inwinteren maar de vereniging is al in voorbereiding om voor alle leden die dat wensen wintervoer in te kopen. Het is voor ons van belang te weten hoeveel emmers wintervoer we moeten bestellen. De prijs die we kunnen hanteren is afhankelijk ook van de hoeveelheid. Maar de prijs zal in de buurt liggen van de prijs die we per emmer gevraagd hebben in het verleden.

Wil je wintervoer bestellen, stuur dan een mailtje naar info@imkersweert.nl en geef aan hoeveel emmers je wilt bestellen.