Hallo Leden!

Graag brengen we jullie op de hoogte van de punten die afgelopen bestuursvergadering besproken zijn.

Koninginneteelt  

Afgelopen zondag, 12 juni zijn er weer jonge volkjes gemaakt. Hartelijk dank aan Mohammed en Anuska voor het vele voorbereidende werk! De volkjes staan in Haler; de jonge koninginnen zullen binnenkort op bruidsvlucht gaan.

Imker café

Op 30 juni staat het volgende imker café gepland. Deze bijeenkomst start om 19:30 en is bij Jac van de Broek, Engerstraat 6 in Haler. We gaan lekker naar buiten, want tijdens deze bijeenkomst zullen de jonge volkjes die gemaakt zijn op 12 juni gecontroleerd worden. Hopelijk zijn alle koninginnen aan de leg. Vergeet je kap niet mee te nemen! Leden die een kastje in Haler hebben gebracht kunnen dit dan mee naar huis nemen.

Natuurlijk is er nog voldoende tijd om samen te bij te praten.

Aziatische Hoornaar

Op 27 juni organiseert de NBV een webinar over de Aziatische Hoornaar. Rene Janssen, Rob Voesten en Daan Drukker delen hun opgedane expertise op dit gebied. Na hun lezing is er een interactief gedeelte waar zijn zoveel mogelijk vragen zullen beantwoorden.

Het volledige programma is te vinden in het online aanmeldformulier, Over Webinar Aziatische hoornaar – Mijn NBV (bijenhouders.nl)

Meld je voor 23 juni aan.

Basiscursus 2023

Het bestuur heeft besloten in 2023 weer te starten met een nieuwe basiscursus. In het najaar zullen we hier actief voor gaan werven en kunnen cursisten zich ook aanmelden via de website van de NBV.

Ook staat het afronden van de laatste basis cursus zeker nog op het programma, daar wordt aan gewerkt. Het is niet altijd eenvoudig alle agenda’s naast elkaar gelegd te krijgen.

Studiedagen

De NBV organiseert dit jaar weer studiedagen in november. Er zullen 2 fysieke studiedagen zijn en er zullen ook online studiedagen komen. De fysieke studie dagen zijn voor regio Zuid in Breda dit jaar. Zodra er meer info bekend is, zoals datums en inhoud van de studie dagen/trainingen  zal dit worden gedeeld.

Studiedag in Limburg

Groep Limburg van de NBV vindt het jammer dat er dit jaar geen fysieke studiedag in Limburg zal zijn die door de landelijke NBV georganiseerd wordt. Groep Limburg is aan het bekijken of zij zelf een fysieke studie dag in Midden-Limburg kan organiseren. Deze dag staat voorlopig gepland voor februari 2023. Het onderwerp is zichtbaar maken wat de NBV de leden biedt. De volgende mensen cq rollen die vervuld worden binnen de NBV zullen gepresenteerd worden tijdens deze studie dag:

1) Bijengezondheidscoördinator

2) Biodiversiteitsambassadeur

3) Calamiteitenfonds

4) NVWH; controle van bijenvolken voor buitenlandreizen