Beste Leden,

Net zoals afgelopen maanden heeft het bestuur ook in juli vergaderd. Hieronder de punten die we graag onder de aandacht willen brengen.

Wintervoer

De prijs per emmer wintervoer bedraagt €14,50. Net zoals alle producten is ook de prijs van wintervoer gestegen ten opzichte van vorig jaar. En eerlijk gezegd zijn we blij dat we de emmers voor deze prijs aan jullie kunnen leveren, want er is voor volgende maand al een prijsstijging aangekondigd op het wintervoer.

Iedereen die een bestelling heeft geplaatst krijgt binnenkort een mailtje met daarin informatie over waar en wanneer de bestelde emmers op te halen zijn als ook hoe hiervoor te betalen.

Algemene Leden Vergadering

De ALV staat gepland op zondag 11 september. Reserveer deze datum alvast! Wij vonden de combinatie van de ALV met de jaarlijkse BBQ een succes, dus ook dit jaar zullen we het zo organiseren. Meer informatie over de BBQ en hoe aan te melden volgt nog.

Op de agenda van de ALV staan zoals gebruikelijk de formele zaken  die elk jaar terugkomen, zoals een terugblik op afgelopen jaar, samenstelling bestuur en de financiën.

Daarnaast zullen we een update geven over de voorgenomen loskoppeling van Imkervereniging St Ambrosius van de NBV.

Imker Café 25 augustus

De EU registratie van bijenvolken is al lang een discussie punt in Nederland. In vele Europese landen is de registratie van bijenvolken al een feit, en ook in Nederland zal dat vanaf 2023 een verplichting worden. De registratie zal plaats vinden door een overheidsorgaan. Zowel de overheid als veel imkerverenigingen vinden dat het aantal bijenvolken beter inzichtelijk moet zijn. De toekenning van EU-subsidies voor de bijenhouderij is bijvoorbeeld gebaseerd op het aantal bijenvolken per lidstaat.

Wat houdt deze registratie precies in voor de individuele imker? Hoe ziet de registratie eruit? We kunnen ons voorstellen dat er veel vragen zijn. Tijdens het imker café van 25 augustus zal Arie Kreike ons alles vertellen over de registratie van bijen volken. Noteer deze datum alvast!

Droevig nieuws

Wij ontvingen het droevige bericht dat Marcel Nijnens, lid van onze vereniging op 55 jarige leeftijd is overleden aan  hartfalen. Marcel heeft de basiscursus in 2018 gevolgd en was sindsdien lid van onze vereniging. Wij wensen familie en vrienden heel veel sterkte.